Weg van de Camping

Camping Norcenni Girasole Club ligt vlakbij de plaats Figline Valdarno. Deze plaats is gelegen in de vallei van de rivier de Arno, de rivier die ook door Florence stroomt. Ontdek de beroemde Chianti streek en de historische steden in de omgeving.

Chianti

Figline Valdarno

Figline Valdarno is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het leven speelt zich af rond het centrale plein Piazza Marsilo Ficino. Bij het plein is het Piazza San Francesco te vinden. Dit gebouw was in het verleden o.a. een gerechtsgebouw en tegenwoordig is er de plaatselijke VVV gevestigd. Op het plein worden door het jaar heen diverse evenementen georganiseerd. In de tweede week van juni vinden er spectaculaire ringsteekwedstrijden plaats en is het plein in een middeleeuwstoernooiveld omgetoverd.

In het hart van de Chianti

Figline Valdarno en Norcenni Girasole Club liggen in het hart van de Chianti streek. De Chianti is heuvelachtig, bedekt met wijnstokken, groene bossen, hier en daar een kasteel en steenachtige weilanden met olijfbomen en enkele eikenbomen.

De streek is natuurlijk beroemd door de gelijknamige Chianti wijn. De Chianti wijn is doorgaans een droge rode wijn met een fruitig karakter. De streek is prima te ontdekken door het volgen van een wijnroute. Kijk bijvoorbeeld eens op de volgende site. De route is voor motorrijders, maar geeft een idee van een mogelijke route die ook per auto kan volgens. De route komt o.a. door Radda in Chianti, een ommuurde middeleeuwse plaats met mooie oude straatjes. In de plaats Greve kunt u een wijnmuseum bezoeken dat gelegen is in oude stadskelders en waar u ook heerlijk kunt eten. In de Chianti vindt u verder tal van mogelijkheden om de Chianti te proeven op wijnboerderijen en kastelen.

 Historische steden

De camping ligt centraal ten opzichte van de plaatsen Siena, Arezzo en Florence. Alle drie de steden liggen op zo’n drie kwartier tot een uur rijden van de camping. De reis er naar toe hoeft overigens al geen straf te zijn. De steden kennen alle drie een rijke historie en tal van bezienswaardigheden. Andere steden zoals Lucca en Pisa zijn iets verder weg gelegen, maar ook nog prima om te bezoeken als je er een mooie dagtocht van maakt. Zelfs Rome is een optie om naar toe te gaan, maar reken wel op een reis van zo’n twee en half uur. Op deze ticketsite kunt u tal van excursies zelf boeken.

Excursies vanaf de camping

Vanaf de camping kunt u – tegen betaling – mee op diverse begeleide excursies. U heeft keuze uit excursies naar steden als Lucca, Pisa, Florence, Siena en Rome. Daarnaast zijn er excursie die u laten kennismaken met de Chianti en het Toscaanse land.

Siena