Rome

Rome ligt niet direct om de hoek bij de camping. Maar Rome heeft zoveel te bieden dat de reis van zo’n 250 km (enkele reis) toch zeker het overwegen waard is.

Het Romeinse Rijk

Rome kent iedereen wel als de hoofdstad van het Romeinse rijk. Uit die tijd zijn diverse overblijfselen nog in de stad te vinden. Op het forum Romanum vindt u diverse inmiddels vervallen tempels, triomfbogen en basilica’s. In dit oudste deel van Rome is ook het Colosseum te vinden. Het Colosseum stamt uit het jaar 72 na Christus en is een groot openluchttheater waar spelen tussen gladiatoren en wilde dieren werden georganiseerd. Het Colosseum bood plaats aan 55.000 mensen.

Nabij het oude Romeinse deel van de stad ligt ook het Capitool. Het Capitool  is vernoemd naar de heuvel waarop deze citadel is gelegen, namelijk de Capitolijnse heuvel. Het Capitool is de citadel van de stad die stamt uit de 16e eeuw en werd grotendeels ontworpen door Michelangelo. Hij ontwierp onder andere het centrale plein het Piazza del Campidogli. In de citadel zijn diverse musea en historische gebouwen te vinden.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is de hoofdstad van het katholicisme en de kleinste staat in de wereld. Het Vaticaan is de plaats waar Petrus werd gemarteld en begraven rond het jaar 64 na Christus. Het Vaticaan is omgeven door grote muren en wordt bewaakt door de Vaticaanse Garde. Binnen het Vaticaan zijn de Sint Pieter te vinden, de Sixtijnse Kapel, musea en natuurlijk de privé vertrekken van de Paus. Verder is in het Vaticaan de wijk Trastevere gelegen. De Trastevere is een schilderachtige wijk en de bewoners beschouwen zich als de enige echte Romeinen. Tegenwoordig is er ook een groot aantal trendy cafés en restaurants te vinden.