Florence

Florence ligt op nog geen 40 kilometer van Norcenni Girasole Club. Florence is de stad van schrijvers als Dante, Petrarca en Machiavelli en van kunstenaars als Botticelli, Mecheangelo en Donatello. Florence is rond het jaar 59 voor Christus gesticht als Romeinse nederzetting.

stad van de Medici

In de middeleeuwen was Florcence een onafhankelijke stadstaat. Florence groeide op de handel in wol en textiel en door het bankwezen. Van grote invloed was het bankiersgeslacht de Medici’s, die bijna drie eeuwen lang regeerden over Florence. Dankzij de Medici groeide de stad uit tot  het culturele en intellectuele hart van Europa.

Nadat het geslacht de Medici uitstierf kwam de stad onder Oostenrijkse heerschappij en in 1860 werd Florence onderdeel van het één geworden Italië. Van 1865 tot 1971 was Florence de hoofdstad van Italië.

De rijke historie van Florence is heden ten dage nog volop terug te vinden. Florence is een compacte stad en in een gebied van enkele vierkante kilometers zijn tal van indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden.

Uffizi museum

In het Uffizi museum zijn vele kunsschatten die de stad heeft voortgebracht bijeengebracht. Het Uffizi museum ligt aan het Piazza della Signoria, het belangrijkste plein van de stad. Aan dit plein ligt ook het Palazzo Vecchio. Het Palazoo Vecchio werd in 1322 voltooid en vormt het bestuurshart van de stad en is ook als museum te bezoeken.

Verder zijn er in Florence diverse imposante kerken te vinden. Denk aan de Sante Croce. In deze kerk zijn de graftombes te vinden van diverse historische figuren zoals Michelangelo Buonarotti.

Ponte Vecchio

Meer dan de moeite waard is ook het Palazzio Pitti. In dit paleis woonden de Medici tot 1737. Achter dit paleis liggen de Boboli botanische tuinen. Vanaf dit paleis legden de Medici de wereldberoemde Ponte Vecchio aan die loopt over de rivier de Arno. De brug komt uit op de Palazzio Vecchio.